verze pro tisk

Zdravá snídaně - pšeničné klíčky

Snídat by se mělo zdravě. Zdravá snídaně optimálně nastartuje váš den a dodá vám energii, kterou tolik potřebujete. Pšeničné klíčky se pro tento účel hodí úplně dokonale. Čtěte dál a zjistěte, proč byste je měli zařadit do svého jídelníčku.

Zdravá snídaně - pšeničné klíčky

Pšeničné klíčky – zdravá snídaně

Ze všech částí, které obilné zrno má, jsou právě pšeničné klíčky nejzdravější a nejcennější. Obsahují mnoho vitamínů a minerálů, které jsou důležité pro zdraví našeho organismu.

Zdravou snídaní proti nemocem

Zdravá snídaně je základ v boji a prevenci mnoha nemocí. Zde je výčet onemocnění, kterým se s velkou pravděpodobností vyhnete, pokud budete žit zdravě a do své stravy zařadíte i pšeničné klíčky.

Pšeničné klíčky jsou dobrou prevencí proti:

Zvýšenému cholesterolu a nemocem srdce

Osteoporóze

Chudokrevnosti

Nemocem nervové soustavy

Proti ochabnutí svalů

Proti problémům se zažívací soustavou

Cenné látky obsažené v pšeničných klíčcích

  • Vitamín C – Vitamín C je nezbytný pro správný chod metabolismu a tvorbu aminokyselin. Jeho nedostatek způsobuje vážná onemocnění, například: nemoci svalstva, žaludeční problémy, ztrátu zubů, otoky dásní či křehkost kostí. S vitamínem C se to ale nesmí přehánět, jeho dlouhodobý nadbytek způsobuje vážná onemocnění cév a srdeční choroby.
  • Vitamín E – Přírodní antioxidant , jehož nedostatek vede k nemocem jakou jsou anémie, neplodnost, nemoci střev.
  • Vitamín F – Pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi.
  • Vitamíny skupiny B – Tyto vitamíny působí příznivě na srdce a nervy.
  • Železo – Železo je skvělou prevencí proti chudokrevnosti.
  • Hořčík – Pokud ve vaší stravě chybí hořčík, pšeničné klíčky ho mají potřebné množství. Zdravá snídaně ve formě pšeničných klíčků udrží vaše srdce zdravé.
  • Draslík – Draslík je důležitý pro pevné svaly a působí také proti jejich ochabnutí.
  • Vláknina – Vláknina je nestravitelná složka potravy, která chrání tělo před potížemi se zažíváním.
  • Lysin – Je to stavební prvek všech bílkovin v těle, proto je nesmírně důležitý. Po chirurgických zákrocích je jeho dostatek klíčový.

[Nahoru ↑]